5 instrucțiuni pentru mesele la birou în perioada Covid-19

 

 

În mod cert, pe lângă toate celelalte comportamente sociale, Covid-19 a schimbat și modul în care se iau prânzurile la birou. Este firesc ca acest lucru să se întâmple în contextul noilor reguli sanitare, iar angajatorii trebuie să fie pregătiți pentru momentul în care echipele vor reveni la programul normal de opt ore în office, cu pauză de masă la mijlocul zilei.

 

Atunci când lucrul de la distanță este înlocuit cu prezența fizică, oamenii au nevoie să se simtă în siguranță. Pentru a-și părăsi confortul propriilor case, ei trebuie să fie convinși că biroul reprezintă un mediu sigur pentru sănătatea lor, în orice moment al zilei. Verificarea temperaturii corporale la intrarea în clădirile de birouri reprezintă deja o măsură de protecție obligatorie, iar educarea personalului în sensul purtării măștilor faciale și al dezinfectării mâinilor este demult o practică obișnuită.

 

Pauza de prânz reprezintă, în general, o provocare sanitară pentru angajatori, pentru că, în timpul mesei, oamenii tind să se relaxeze și să uite de măsurile de protecție. Părăsirea locului de muncă pentru a lua masa poate fi un risc suplimentar la care se expun angajații, datorită faptului că aceștia vor intra în contact cu grupuri noi de oameni din afara corporației. Pentru a diminua acest risc, angajatorii se pot concentra pe reținerea salariaților în interiorul birourilor și pe timpul pauzei de prânz. Pot face asta cu ușurință, oferind gratuit mâncare la locul de muncă.

 

Iată 5 măsuri minime pe care trebuie să le iei ca angajator, astfel încât, în timpul prânzului, angajații să se simtă motivați să rămână în clădirea de birouri și să se simtă în siguranță:

 

 

Igienizarea suprafețelor după fiecare utilizare și dezinfectarea spațiilor comune scad considerabil riscul unei posibile infectări, iar oamenii se simt mult mai în siguranță într-un mediu curat și controlat.

 

 

Pentru a evita aglomerarea spațiilor comune destinate servirii mesei, pot fi utilizate o serie de marcaje aplicate pe podea sau perete, care să atragă atenția asupra respectării regulilor de distanțare. De asemenea, fiecare companie își poate dezvolta un sistem propriu de rezervare a spațiilor comune, astfel încât numărul de persoane aflate concomitent în aceeași încăpere să fie cât mai restrâns. 

 

 

În timpul mesei, angajații nu trebuie încurajați să-și împartă mâncarea sau să utilizeze veselă în comun. Mâncarea ambalată și sigilată individual prezintă mai multă încredere și este mai apreciată atunci când este servită în afara propriilor bucătării. Din acest motiv, apelarea la o firmă specializată de catering, așa cum este și EAT ETC., reprezintă cea mai bună soluție pentru hrănirea angajaților la birou. 

 

Recipientele noastre pentru mâncare sunt igienice, sigilate individual, manipulate și  transportate cu grijă de oameni profesioniști, bine pregătiți și instruiți pentru respectarea măsurilor de siguranță alimentară. La EAT ETC. asigurăm un audit sanitar permanent al proceselor de preparare, al liniilor de ambalare și transport pentru toată mâncarea produsă. Astfel, eliminăm complet riscul unor posibile contaminări. Starea de sănătate a angajaților din cantinele noastre este monitorizată constant, iar personalul este instruit să folosească mănuși de protecție, mască și să respecte o igienă strictă la locul de muncă.

 

 

Pentru ca angajații să se simtă motivați să nu părăsească clădirea de birouri în timpul mesei de prânz, mâncarea primită la locul de muncă nu trebuie să fie doar gratuită, ci și gătită bine, gustoasă și să fie variată. 

 

EAT ETC. poate satisface orice pretenție culinară, de la meniul zilei recomandat până la preparate a la carte care pot fi comandate personalizat pentru fiecare membru al echipei. Peste 200 de preparate sănătoase din bucătăria românească sau internațională, cu produse vegetariene sau clasice, sunt disponibile pentru a fi comandate zilnic la birou. În acest fel, preferințele niciunuia dintre angajați nu vor fi neglijate.

 

 

Impredictibilitatea caracteristică pandemiei ne-a învățat faptul că nici un angajament nu trebuie să fie bătut în cuie. Succesiunea scenariilor verzi sau roșii a adus cu ea restricții și reguli aplicate distinct în momente de timp diferite. Prezența fizică în birouri a personalului poate reprezenta azi o certitudine, însă ziua de mâine poate schimba parțial sau total situația. De aceea, companiile trebuie să găsească furnizorii de mâncare care își pot adapta oferta la contextul pandemic în care ne aflăm.

 

De exemplu, atunci când compania funcționează cu jumătate din echipă în office, jumătate acasă, este corect ca fiecare dintre angajați să se bucure de aceleași beneficii. Pentru astfel de situații, subvenționarea totală sau parțială a mesei de prânz poate reprezenta o soluție viabilă, firma de catering livrând meniuri predefinite, direct la domiciliul angajatului, o dată pe săptămână sau la câteva zile.

 

Profesioniștii din industria de food își adaptează constant serviciile de catering la specificul situației în care ne aflăm. Un astfel de furnizor este și lanțul de cantine EAT ETC. Suntem prezenți pe piața serviciilor de catering din București încă din 2013, iar experiența și profesionalismul ne permit să personalizăm serviciile de catering corporate și livrare de mâncare, în funcție de nevoia reală a clientului nostru. 

 

Cu EAT ETC., vei reuși să oferi mâncare ieftină și bună angajaților tăi, creând un beneficiu extraordinar pentru întreaga echipă, și fără a pune în pericol siguranța sanitară a personalului sau securitatea financiară a firmei. Flexibilitatea ne definește modul de lucru și ne-a asigurat supraviețuirea în aceste vremuri tulburi, motiv pentru care noi știm cel mai bine cum să ascultăm, cum să identificăm corect nevoia și cum să livrăm soluția care se potrivește cel mai bine. Prețurile mici și mâncarea gustoasă sunt atuurile principale datorită cărora livrăm zilnic prânzul în sute de birouri din București.

 

Dacă vrei să afli mai multe sau dorești o ofertă de catering adaptată companiei tale, contactează-ne și vom fi onorați să stăm de vorbă.

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media
0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau este golInapoi la meniu