5 Lucruri pe care ar trebui să le faci în pauza de prânz

Tu cum îți petreci pauza de prânz? Ai obiceiul să îți mănânci sandvișul în fața ecranului sau aplecat asupra telefonului? Sau poate ronțăi câțiva biscuiți în timp ce răspunzi la două e-mail-uri importante? Ori, și mai rău, sari adesea peste prânz pentru că nu îți permiți „luxul” unei pauze printre atât de multe responsabilități pe care le ai la birou?

 

Dacă te regăsești, chiar și parțial, în situațiile descrise mai sus, e timpul să te oprești și să reconsideri modul în care îți petreci pauza de masă. Amintește-ți că nu ești un robot și chiar și sportivii de performanță respectă cu sfințenie disciplina repausului dintre două antrenamente, tocmai pentru a putea funcționa la capacitatea lor maximă. 

 

Pauza de prânz este chiar … o pauză. O pauză de la tot ceea ce faci și în care să-i permiți corpului să-și refacă rezervele de energie, iar minții să își recâștige capacitatea de a se concentra. Pauza de prânz are la bază logica menținerii eficienței pe termen lung și a performanței. Dacă acum ți se pare puțin lucru să sari peste pauza de prânz, fii sigur că vei plăti mai târziu prețul prin oboseală, stres, dificultăți de concentrare, probleme de sănătate și productivitate scăzută. Dacă nu vrei să te afli printre cei care acumulează zilnic astfel de datorii scadente în viitor, îți lăsăm aici câteva strategii simple pe care să le aplici în pauza de prânz:

 

O pauză adevărată înseamnă să te rupi cu totul de orice ține de munca ta la birou. Încetează să îți verifici e-mailul, să răspunzi la telefonul de serviciu, să îți consulți agenda și să vorbești despre sarcinile tale de la birou, atâta timp cât te afli în pauză. Programează pauza de masă împreună cu înlocuitorul tău și asigură-te că în lipsa ta, acesta va putea prelua urgențele. În felul acesta te vei putea deconecta total și te vei relaxa, pregătindu-te pentru cealaltă jumătate a zilei la birou. Nu lua munca cu tine în pauza de prânz!

 

Spune NU statului la birou în timpul pauzei de prânz. Ridică-te și îndepărtează-te de scaun și calculator, imediat ce începe pauza. Ideal pentru starea ta de spirit și pentru sănătate ar fi să poți ieși la aer curat, să poți face câțiva pași în plimbare și să te deconectezi complet pentru acele câteva minute de repaus. Dacă acest lucru nu este posibil chiar întotdeauna din varii motive, cel puțin îndepărtează-te de locul în care muncești, fie și numai pentru a mânca prânzul într-o altă încăpere din clădirea în care muncești.

 

Nu îți sacrifica pauza de masă doar pentru a mai bifa încă o sarcină pe lista cu activitățile de făcut. Este o investiție proastă, care se va întoarce mai târziu la tine, doar ca să te lovească mai crunt. Gândește-te care e câștigul tău dacă la sfârșitul programului vei fi stors de energie, irascibil și cu dureri de cap, iar pe lista de activități îți vor rămâne încă alte sarcini bifate? Ca să poți funcționa la capacitatea ta optimă, ai nevoie de energie, la fel cum un motor are nevoie de combustibil. Energia nu vine altfel decât prin hrană, așa că mănâncă la prânz.


 

Mâncarea bună nu doar hrănește, ea ne face mai fericiți. Permite-ți un boost de fericire la prânz, savurând o masă gustoasă, sănătoasă și potrivită dietei tale. Alege un meniu de la restaurantul preferat, o mâncare bună, gătită ca acasă și care să te satisfacă. Sănătatea ta fizică și stare emoțională sunt esențiale pentru a rămâne concentrat și productiv pe tot parcursul zilei la birou. Nu trata masa de prânz ca pe o obligație de îndeplinit, ci ca pe un moment dedicat ție, un răsfăț pentru ochi și papile gustative.

 

Dacă activezi într-o companie cu sute de angajați, este foarte posibil să nu fi avut prea multe ocazii să îți cunoști mai bine colegii, cel puțin pe cei mai noi dintre ei. Pauza de masă poate fi un prilej bun de interacțiune cu aceștia. Crearea unor legături mai strânse în interiorul echipei ne face mai empatici și crește nivelul de colaborare, cu efecte pozitive atât la nivel individual, cât și la nivelul corporației. 

 

Dacă lucrezi în zona de nord a Bucureștiului, te așteptăm în fiecare zi la EAT Hermes, unde poți savura un prânz delicios, preparat doar din ingrediente sănătoase și după rețete tradiționale. Mâncarea EAT ETC. este la fel ca cea pregătită acasă –  gătită cu atenție, cu grijă și respect. Zi de zi diversificăm meniul zilei, astfel încât tu să te poți bucura de gusturi diferite în fiecare zi. 

 

Meniul zilei EAT ETC. oferă o variantă de prânz complet, compus din două feluri de mâncare și desert și este o alegere de calitate, convenabilă pentru bugetul tău. În zilele frumoase, poți petrece momente plăcute în pauza de prânz la terasa încăpătoare de la EAT Hermes, iar în zilele mai mohorâte te putem înveseli în interiorul restaurantului amenajat în culori vesele, unde te întâmpinăm cu zâmbete și mâncare gustoasă. Când nu poți ajunge la noi, venim noi la biroul tău din București, să îți livrăm același prânz delicios cu care te-ai obișnuit.

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media
0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau este golInapoi la meniu