Cafeaua – mai mult decât o băutură

Fiind foarte populară pe tot globul, cafeaua este al doilea cel mai exportat bun din lume, după petrol. Consumată în cantități uriașe la nivel mondial, cafeaua continuă să ne fascineze, să ne dezmorțească simțurile și să ne înveselească diminețile.

 

Cele mai multe opinii plasează originea boabelor de cafea într-o regiune a Etiopiei, de unde au fost apoi introduse prin Yemen și Egipt în lumea arabă, ulterior fiind cultivate în scopuri comerciale. Cele mai cultivate soiuri de cafea sunt Arabica și Robusta. Acestea se diferențiază prin gust și aromă. Cafeaua Arabica este mai fină și aromată, în timp ce Robusta are un gust mai puternic, ușor amărui, cu conținut mai mare de cofeină.

 

De la fructele arborilor de cafea și până la ceașcă, boabele de cafea parcurg un proces complex de culegere, uscare, prăjire, măcinare și preparare. Gustul cafelei este dat atât de calitatea boabelor, cât și de modul în care acestea sunt prelucrate. Să obții o cană de cafea excelentă, presupune, deopotrivă, atât știință, cât și artă.

 

Oamenii iubesc, pur și simplu, această licoare întunecată, cu miros divin și aromă specială. E greu să-i reziști și vestea bună e că nici nu trebuie, mai ales dacă respecți cantitățile recomandate. Proprietățile cafelei au fost îndelung studiate, iar specialiștii au notat o serie de beneficii pe care le are consumul ei asupra sănătății:

 

Conform unui studiu efectuat în 2017 în 10 țări europene, consumul de cafea  este asociat cu reducerea riscului de deces din cauza diferitelor boli cum ar fi cele digestive sau circulatorii.

 

Datorită conținutului de cofeină, o cană de cafea poate face minuni atunci când te simți obosit și în perioadele solicitante din punct de vedere intelectual. Rămâi concentrat pe tot parcursul zilei la birou, dacă îți începi ziua cu o cafea bună. O poți găsi chiar în drumul tău spre office, la EAT ETC. Hermes din București.   

 

Mai multe cercetări scot în evidență rolul pe care îl joacă cofeina în procesul de ardere a grăsimilor, motiv pentru care mulți specialiști spun că ar trebui continuate cercetările în direcția utilizării acesteia în tratamentul obezității.

 

O serie de emoții pozitive, precum plăcerea, satisfacția, prietenia, afecțiunea și fericirea sunt legate de consumul de cafea. Un studiu efectuat pe parcursul a 10 ani la Harvard a stabilit că riscul de apariție al depresiei la femei este diminuat prin consumul de cofeină din cafea.

 

Dacă ești un iubitor de cafea, te poți bucura de toate aceste beneficii, savurând această băutură incredibilă în fiecare zi. Și în cazul cafelei, excesul nu este bun, de aceea evită să consumi mai mult decât îți recomandă medicul.

 

Începe diminețile la EAT ETC., savurând o ceașcă de cafea aromată. Comandă-ți preferata din meniul nostru Nespresso, la un preț mic și calitate superioară. Poți alege dintr-o mulțime de tipuri de cafea: ristretto, espresso, espresso doppio, espresso macchiato, cappuccino și așa mai departe.

 

Pe lângă cafea, poți comanda un desert ușor sau un mic dejun copios din meniul EAT ETC., în funcție de preferință. La noi nu există altfel de dimineți, decât minunate! Vino să te convingi!

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media
0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau este golInapoi la meniu