Cărți de bucate recomandate oricărui gurmand

 

Când vine vorba de gust, orice gurmand caută să cunoască secretele ce stau în spatele celor mai spectaculoase farfurii. Gustul bun crează dependență, iar gurmanzii nu numai că își recunosc această dependență, dar o și cultivă. 

 

A fi gurmand nu înseamnă că mănânci orice, oricând și în orice cantitate. A fi gurmand înseamnă să știi să apreciezi calitatea mâncărurilor bune, să distingi noblețea din spatele ingredientelor și să recunoști măiestria bucătarului. A fi gurmand este despre experiențe culinare complete, care nu se rezumă doar la ce gust are mâncarea din fața ta, ci să te bucuri de aspectul ei, să-i cunoști originea, să afli povestea și să te lași sedus de tot acest mix încântător.

 

Dacă te regăsești și tu în cele descrise mai sus, te poți considera ca făcând parte din clubul celor care văd în mâncare mai mult decât sursa de energie care ajută să se învârtă rotițele de funcționare ale organismului uman. 

 

Ca un gurmand care apreciezi mâncarea și tot ce ține de ea, e bine să ai în bucătărie cel puțin câteva volume de rețete culinare care să te învețe cum să te perfecționezi în arta gustului. Și cum poți face asta altfel, decât învățând de la cei mai buni? Iată care sunt recomandările noastre de cărți de gastronomie pe care ar trebui să le ai acasă:

 

Jamie este unul dintre cei mai mediatizați bucătari ai lumii. Prin show-urile sale culinare a convins milioane de oameni să îi iubească rețetele. Pe lângă renumele de chef pe care și l-a câștigat, Jamie Oliver este foarte cunoscut și datorită implicării sale în mișcarea de revoluționare a obiceiurilor alimentare în lupta cu obezitatea și problemele de sănătate pe fondul unei alimentații deficitare. Acest volum vă învață cum să faceți acasă mâncare spectaculoasă și sănătoasă. O puteți cumpăra de aici. 

 

„24 de cm” nu este doar o carte de gastronomie, este o adevărată revelație literară. Adi Hădean nu se pricepe doar la ingrediente și cum să le transforme în gust divin, ci și la cum să îmbrace în cuvinte cele mai profunde emoții și idei. 

 

„Dacă pui o bucată de unt proaspăt într-o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într-un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.“ Adi Hădean

 

Dacă v-am stârnit curiozitatea cu acest paragraf, luați acasă întregul volum de aici.

 

„Joseph deține secretele a peste 2000 de rețete sofisticate și, ca star al bucătăriei internaționale, a avut oportunitatea să creeze adevărate show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein. Stele de cinema și legende pop-rock au fost de asemenea oaspeții lui Joseph Hadad; printre aceștia, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și mulți alții”, aflăm de pe pagina oficială a celebrului jurat al emisiunii Top Chef.

 

Cartea „În bucătăria lui Joseph” vă deschide universul rafinamentului și al eleganței gustului. O găsiți aici.

 

Celebrul chef de origine britanică Gordon Ramsay este o apariție spumoasă în show-urile culinare. Spre deosebire de exuberanța de pe micile ecrane, în bucătăria personală, prepară mâncărurile relaxat, în compania prietenilor, într-o ambianță plăcută și distractivă. Descoperă și tu cele 100 de rețete semnate Gordon Ramsay în volumul pus în vânzare aici.

 

„Mai mult decât o carte de bucate, am scris o mărturisire: mă dezvălui printre secretele care fac din hrană un ingredient al schimbării profunde. Inspiră-te din dru­mul lung pe care l-am străbătut în căutarea celei care sunt astăzi ca să afli cum îți poți modela și tu forma gustului: cultivă echilibrul și prezența conștientă înainte ca problemele emoționale să ajungă în farfurie, gustă din bucuriile recunoștinței și nu uita, din când în când, să îți inviți sufletul la cină”, ne spune chiar autoarea acestei cărți pe care o găsiți pe rafturile virtuale ale edituriii Curtea Veche. 

 

O invitație de explorare a bucătăriei românești, o colecție de 100 de rețete delicioase și ușor de preparat. Carpathia este un carusel al gusturilor și al influențelor culturale oglindite în cele mai neașteptate combinații de ingrediente și arome. Irina Georgescu vorbește despre savoarea bucatelor noastre și descrie în imagini spectaculoase acest colț de rai numit Munții Carpați, invitând pofticioșii la o călătorie de descoperire a României. O găsiți la Cărturești.

 

În pauzele dintre gătit și savurat cuvinte apetisante, vă invităm să gustați din meniurile atent preparate de bucătarii de la EAT ETC. Vă așteptăm cu o colecție de rețete tradiționale și feluri de mâncare din aproape toate bucătăriile lumii. Un amestec culinar de culoare, prospețime și gust bun.

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media
0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau este golInapoi la meniu