Ciorba – un fel de mâncare foarte popular

Cu greu găsești român care să nu mănânce ciorbă măcar o dată pe săptămână. Ciorbele sunt atât de iubite și apreciate, încât aproape că nici nu ne putem imagina un prânz de la care să lipsească o supă sau o ciorbă la felul întâi. Mâncată aproape zilnic de majoritatea românilor, ciorba este, fără doar și poate, cel mai gătit fel de mâncare din bucătăriile gospodinelor, restaurantelor, tavernelor sau cantinelor din România. De la nord la sud și de la vest la est, zi de zi în țara asta, oale pline cu legume, verdețuri și mirodenii îmbogățesc o zeamă gustoasă și hrănitoare, bolborosind la unison deasupra aragazului, ca să ne mulțumească și să ne facă pe toți mai fericiți. 

 

Ciorba sau borșul, cum i se mai spune, este felul de mâncare cu care începe aproape orice masă servită la prânz. Fiind mai dense decât supele, ciorbele conțin o mare varietate de legume, carne de pui, porc sau vită și verdețuri. Pentru acrire se poate folosi borș, zeamă de lămâie sau oțet. În unele ciorbe se pune smântână, ou sau iaurt, iar altele sunt condimentate cu usturoi. Există atât de multe moduri în care poți găti o ciorbă, încât nu poți rămâne niciodată în pană de idei. Chiar dacă ingredientele necesare la prepararea ciorbei pot varia în funcție de regiune, ocazie, preferințe, obiceiuri sau diete, un lucru e cert pentru toată lumea: ciorba + românii = eternal love.

 

Îți prezentăm mai jos cinci dintre cele mai populare ciorbe din bucătăria românească, pe care le poți găsi și în meniul EAT ETC.:

 

 

Deși poate părea ciudat, ciorba de burtă conține chiar… burtă! De vacă. Adică bucăți subțiri din această membrană, care a fost în prealabil curățată, spălată în mai multe ape și fiartă foarte bine. Acest ingredient surprinzător nu este folosit doar în bucătăria românească. Mâncăruri ce conțin burtă se găsesc în majoritatea bucătăriilor tradiționale din Balcani, dar și în rețete originare din Franța, Spania sau Sicilia. Ciorba de burtă românească este un preparat simplu, constând într-o zeamă cremoasă ce conține smântână, mujdei, ulei și este acrită cu oțet. Se mănâncă întotdeauna fierbinte, cu pâine proaspătă și ardei iute. O poți comanda foarte simplu din meniul EAT ETC. și o poți savura acasă sau la birou, oricând ai poftă de gustul rețetelor tradiționale românești.

 

 

Ciorba rădăuțeană de pui este o versiune a ciorbei de burtă. Numele îi vine chiar de la orașul în care a fost inventată, Rădăuți, iar savoarea ei este specială. Bogată în smântână cremoasă și având gust intens de usturoi, ciorba rădăuțeană conține fâșii subțiri din piept de pui în locul „zdrențelor” de burtă. Este o ciorbă din ingrediente puține, dar foarte gustoasă. Ai mâncat vreodată ciorbă rădăuțeană preparată de bucătării noștri de la EAT ETC.? Noi îți recomandăm să o faci dacă nu ai gustat-o până acum. Este delicioasă.

 

Perișoarele sunt acele „bile” din carne tocată de porc care dau o savoare deosebită acestui preparat tradițional. Ciorba mai conține ceapă, ardei kapia, morcov, orez și verdețuri tocate foarte fin. Se acrește cu borș, fiind foarte densă, hrănitoare și gustoasă. Este una dintre cele mai populare ciorbe de la noi, fiind apreciată atât ca mâncare de zi cu zi, cât și în meniurile de la nunți sau botezuri. O găsești și în meniurile zilnice de la EAT ETC.

 

 

Această ciorbă este una foarte des consumată mai ales în zona de vest a țării, dar este apreciată și în restul regiunilor, fiind considerată o rețetă cu specific românesc, foarte consistentă și foarte gustoasă, datorită savorii speciale de afumătură pe care i-o conferă ciolanul care a fiert împreună cu boabele de fasole. Consistența densă și gustul inconfundabil plasează ciorba de fasole în topul celor mai comandate feluri întâi din meniul EAT ETC.

 

 

Cubulețe mici din carne de vită, legume de toate felurile și culorile, pastă de tomate, puțin oțet și multe verdețuri – aceste ingrediente simple alcătuiesc o ciorbiță acrișoară absolut delicioasă, care așteaptă să fie servită călduță, cu o lingură de smântână grasă, alături de o felie de pâine proaspătă și un ardei iute. Noi, la EAT ETC. mai adăugăm un ingredient secret: multă pasiune. Hai la EAT Hermes în București să afli ce gust minunat are!

 

Pe lângă toate aceste minunății, la EAT ETC. ne îmbogățim meniul periodic și cu alte ciorbe gustoase, gătite după rețete tradiționale românești: ciorbă de salată cu afumătură, ciorbă de roșii cu găluște, ciorbă cu tăiței, borș țărănesc cu pui, ciorbă de legume și multe altele. Livrăm mâncare la domiciliu în București sau la birou. Suntem mereu pregătiți cu un meniul zilnic cuprinzător, care are mereu și o ciorbă sau o supă la alegere inclusă. Ne preocupă în permanență să dăm savoarea de altădată mâncărurilor noastre, de aceea respectăm rețete vechi, tradiționale și folosim doar ingrediente proaspete.

 

Poți consulta meniul nostru aici și ne poți suna oricând pentru comandă. Urmărește-ne pe Instagram pentru a fi mereu la curent cu promoțiile, ofertele și concursurile noastre.

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media