Este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

„Breakfast like a king, lunch like a prince, and dinner like a pauper”. Suntem aproape siguri că ai auzit și tu măcar o dată această expresie sau alte variante ale ei, dar care scot în evidență aceeași idee: micul dejun trebuie să fie cea mai importantă masă din zi. 

 

Deși există această convingere generală, mulți oameni sar peste micul dejun, majoritatea din lipsă de timp. Există, desigur, și acea categorie de persoane care, pur și simplu, declară că nu pot mânca în primele ore ale dimineții. Indiferent de motiv, este foarte probabil ca și tu să te fi aflat cel puțin o dată în situația de a nu lua micul dejun. Haide să vedem dacă este bine sau rău pentru sănătatea ta să faci asta în mod regulat.

 

Potrivit unor cercetări mai vechi, s-a concluzionat că oamenii care consumă cea mai consistentă masă dimineața au șanse mai puține să se îngrașe decât cei care sar micul dejun. Totuși, în ultimii ani, au fost numeroase discuții referitor la acest subiect, și se pare că, deocamdată, nu avem suficiente dovezi care să poată lega pierderea sau creșterea în greutate cu micul dejun, în sine. Mai degrabă, obezitatea și problemele cu kilogramele intervin atunci când alimentele consumate nu asigură o calitate nutrițională adecvată, indiferent de cum sunt ele distribuite pe parcursul unei zile.

 

Cei mai mulți dintre nutriționiști consideră toate cele trei mese ale zilei ca fiind la fel de importante și, de aceea, toate merită aceeași atenție. Acestea fiind spuse, micul dejun poate nu este cea mai importantă masă din zi, dar contribuie decisiv la menținerea sănătății, printr-o nutriție echilibrată.

Este bine să incluzi micul dejun în obiceiurile tale zilnice, din cel puțin următoarele motive:

 

 

După aproape 12 ore de la ultima masă luată, dimineața, corpul nostru are nevoie de o nouă doză de energie necesară funcționării. Printr-un mic dejun consistent, putem să ne încărcăm bateriile și să asigurăm corpului o rezervă suficientă, astfel încât să fim productivi și eficienți pentru tot restul zilei.

 

 

O serie de cercetări publicate în 2016 au scos în evidență faptul că micul dejun influențează îmbunătățirea funcțiilor creierului. Astfel, persoanele care mănâncă dimineața au demonstrat o memorie mai bună, abilități cognitive superioare, precum și o putere de concentrare mai mare.

 

 

Conform unui studiu observațional, micul dejun poate reduce semnificativ riscul apariției diabetului de tip II. 

 

 

Gustările de dimineață pot contribui semnificativ la aportul de nutrienți benefici organismului. Cerealele, fructele, laptele, iaurtul, ouăle, pâinea, legumele sunt alimente valoroase și ele sunt incluse în mai toate meniurile pentru mic dejun.

 

 

Adulții care sar peste micul dejun prezintă un risc mai mare să dezvolte stări depresive decât cei care mănâncă cu regularitate dimineața, concluzionează un studiu realizat în Coreea. Un alt studiu publicat de Cambridge University atrage atenția asupra faptului că  obiceiul de a sări peste micul dejun poate fi asociat cu apariția tulburărilor de dispoziție.

 

Idei rapide pentru un mic dejun sănătos

 

Dacă lipsa timpului de dimineață te împiedică să iei micul dejun în fiecare zi, noi avem soluția care va rezolva rapid această problemă: meniul zilnic de la EAT ETC., care include cele mai proaspete și sănătoase mic dejunuri gata făcute. 

 

Îți plac gustările sărate? LA EAT ETC. poți alege dintr-o varietate largă de opțiuni sănătoase: omletă cu brânză și verdeață, omletă cu bacon și cașcaval, humus cu ardei copt, cașcaval pane, salată de vinete sau fasole bătută.

 

Preferi mic dejunurile dulci? Alege o porție de granola EAT ETC. și îi asiguri organismului tău o serie de elemente nutriționale extrem de valoroase: fibre și proteine din cereale, vitamine din fructe, minerale și probiotice din iaurt. 

 

În plus, aroma de cafea proaspătă nu lipsește în nici o dimineață de la EAT ETC., iar fresh-urile din fructe abia stoarse sunt întotdeauna ready to go. Găsești ușa deschisă la EAT Hermes București în fiecare zi de la 08:00 dimineața, iar noi suntem chiar în drumul tău spre birou. Acum nu mai ai nicio scuză să sari peste micul dejun. 

 

Te așteptăm zilnic la EAT ETC., cu mâncare proaspătă, ieftină și sănătoasă, să dăm împreună un start excelent fiecărei zile.

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media
0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau este golInapoi la meniu