Quiche Lorraine – vedeta lunii august în meniul EAT ETC

 

Deși te duce imediat cu gândul la bucătăria franceză, ”quiche” este un cuvânt de origine germană, fiind derivat din „kuchen” care înseamnă tort. Ca preparat culinar, istoria „quiche”-ului începe în Lothringenul medieval aflat sub stăpânire germană.

 

 

Rețeta originală consta într-o plăcintă cu foaie de aluat de pâine și umplutură deschisă din ouă bătute, smântână și șuncă. Brânza a fost adăugată mult mai târziu. Francezii au îmbunătățit ulterior acest fel de mâncare și l-au numit Quiche Lorraine, care a rămas un preparat extrem de popular și foarte des pregătit în familiile din Franța.

 

De-a lungul timpului, „quiche”-ul a evoluat, căpătând acea sofisticare a gustului specifică bucătăriei franceze. Aluatul simplu a devenit o crustă destul de sfărâmicioasă, dar crocantă în același timp, iar umplutura a cunoscut noi și noi variante ale gustului, fiind îmbunătățită cu legume, somon sau alte ingrediente neașteptate.

 

În meniul EAT ETC. „quiche -ului” îi este rezervat un loc special. Bucătarii noștri și-au lăsat liberă imaginația și au creat variante ale acestei tarte sărate adaptate gusturilor și preferințelor românești, dar au păstrat și versiunile tradiționale, preparate după rețete autentice franțuzești. 

 

În fiecare zi vei găsi în meniul EAT ETC. un quiche care să îți satisfacă preferințele: quiche quattro formaggi, quiche cu pui și spanac, quiche cu creveți, quiche cu legume și, bineînțeles, vestita Quiche Lorraine, vedeta meniului EAT ETC. din luna august.

 

Dacă vrei să prepari și tu acasă acest fel de mâncare versatil și foarte gustos, trebuie să cunoști secretul preparării aluatului. Textura aparte a foii de quiche se obține prin tehnica numită „sabler”, un cuvânt derivat din franțuzescul „sable”, care înseamnă nisip. De fapt, termenul descrie procesul de preparare a aluatului, în care se folosește unt rece de la frigider, care se amestecă cu ingredientele uscate, formând acea textură de nisip.

 

În principiu, pentru o foaie de tartă ai avea nevoie de 250 de grame de făină, un gălbenuș de ou, 125 g de unt, sare și 3-6 linguri de apă rece ca gheața. După ce ai amestecat bine ingredientele acestea, obții o bilă de aluat pe care trebuie să o frămânți într-un fel anume astfel încât să obții textura ideală.

 

Din nou e nevoie să aplici o tehnică folosită de patiserii francezi, numită „fraiser la pâte”, adică un procedeu de întindere a aluatului înainte, cu podul palmei, împăturirea foii și apoi reluarea operațiunii de câteva ori. Rolul acestui procedeu este acela de a uniformiza untul în interiorul aluatului.

 

Acum că ți-am dezvăluit secretele aluatului de „quiche”, poți da frâu liber creativității în ceea ce privește umplutura. Poți adăuga în amestecul de ouă, smântână și brânză orice ingredient pe care îl preferi. Poate fi broccoli, spanac, pește afumat, somon, legume, verdeață, creveți sau orice altceva. 

 

Dacă te numeri printre cei care iubesc rețetele de inspirație franceză, care adoră gustul unei quiche autentice și bine gătite, dar nu ai întotdeauna timpul necesar să o prepari în propria bucătărie, te așteptăm la EAT Hermes, în Pipera, București, pentru a te bucura o „quiche” adevărată. Dacă nu ajungi prea ușor la noi sau ai urgențe care te rețin la birou, dă-ne un telefon și noi îți livrăm tarta preferată oriunde în București.

 

EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna
EAT ETC - Tu esti jumatatea mea buna

EAT ETC on Social Media

Suntem online, ne gasesti pe Instagram cu cate o noua pofta in fiecare zi.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Social Media